uit mijn curriculum

Beatrijs Gryffroy (°1967), geboren op het laatst van de winter met verwachting naar de lente en het leven.

Al als kind ben ik steeds in de natuur te vinden.  Ofwel in onze tuin, ofwel gaan wandelen in het bos of in het park, of aan de zee.  Daar vind ik een rust en voel ik mij verbonden met het universum.  In de natuur voel ik me heel.  De natuur is voor mij een krachtplek.

Op mijn pad hebben heel wat mensen mij geïnspireerd, verteld, getoond hoe ik het leven zou kunnen leven.  Ook boeken en ander leesvoer zijn voor mij herkenning, wegwijzers, rustpunten.

Vanuit een willen doen, zocht ik aan de buitenkant via functies met een maatschappelijke rol (leerkracht, verpleegkundige, dienst patiëntenbegeleiding).  Ook dit heeft mij gevormd.  Toch stilde het niet voldoende mijn honger en onrust.  Zo ben ik de weg ingeslaan van bodywork, kruidengeneeskunde, biodynamische cranio sacrale en nu ook somatic experiencing.  .  Ik  blijf kiezen voor maatschappelijke inzet, maar doe het nu via individuele begeleiding vanuit mijn binnenkant.

Somatic Experiencing, traumatherapie naar Dr. Peter A. Levine,  in Nederland aan Bodymind (2018-2020)

Driejarige opleiding counselor/coach vanuit het experiëntiële, focus on emotion en existentiële gedachtegoed aanFMS (Focus on Emotion) (2018-2021)

breidde ik uit met: EFT (=Emotion focused Therapy met Robert Elliott) niveau 1 (25 tem 28 oktober 2021), EFT voor complex trauma met dr Antonio Pascual-Leone (24 en 25 april 2023), Existentiële psychotherapie en counseling (schooljaar 2021-2022)

Focussen niveau 1-4 via Focussen Vlaanderen (2018-2019)

Cranio sacrale biodynamische aan O-KI, Bosvoorde Watermael (2016-2018)

Open mind coach essentials aan Open Mind in Lovendegem (2017)

Traumahealing essentials aanOpen Mind in Lovendegem (2017)

Herborist aan Syntra Brugge (2009-2011)

4-dimensioneel bodywork: vijfjarige opleiding aan de 4-DIM school te Hamme met oa. Dirk Ollibrandt en Hilde Verhulst (2002-2007)

Bachelor in de verpleegkunde aan KATHO, Vives Kortrijk (2010-2013)

Basiscursus verliesverwerking, ondersteunen en begeleiden van rouwenden bij Robert Depauw (2001)

Scholing palliatieve zorg: Basiscursus palliatieve zorg aan de KATHO, Communicatie en counseling basistraining, Emotionele en existentiële pijn, Spirituele dimensie in palliatieve zorg, Omgaan met weerstanden, Stervensbegeleiding en rouwbegeleiding, Ethiek in de palliatieve zorg, Palliatieve zorg bij personen met dementie, Zorg voor zorgenden, Kinderen en verliessituaties: hoe ermee omgaan?,…  (1999-2002)

Vaardigheden in begeleidingsrelatie en gespreksanalyse (2000-2001) met Arthur Polspoel

Voorheen klassieke scholing in Handels- en godsdienstwetenschappen